Pinken- en kalverdans 2023

Dinsdag 24 mei hebben we de jongste pinken en oudste kalveren in de wagen geladen en bij de oudere pinken en wat droge koeien in de wei los gelaten. Waar de een een grote sprong naar buiten maakt, durft de ander de veewagen niet uit. Gras … wat is dat? Als ze er een keer uit zijn, is het feest groot. Altijd weer leuk!

Koeien weer naar buiten 2023

Weer naar buiten!!!

Na bijna 5 maanden binnen te hebben gestaan, zijn onze koeien vandaag weer naar buiten.

Lekker Lokaal! - klein

Lekker Lokaal! weer bij ons te gast

Na het succes van 2021 organiseert de werkgroep Voedsel van Grou2030 opnieuw de voedselmarkt Lekker Lokaal! op ons biologisch melkveebedrijf.

Eerste snee 2022

Eerste snee 2022

Na vele droge weken zou er op donderdag een weersomslag plaatsvinden. Voor het gras konden we nog wel wachten, maar deze percelen zijn binnenkort ook nodig om te weiden. Maandagmiddag besloten de boeren om te gaan maaien.

Koeien in het voorjarsgras

Zichtbare Biodiversiteit in het voorjaar

Het voorjaar vinden wij de mooiste tijd van het jaar. De vogels laten zich horen en zien. Het land kleurt zo mooi op. In het voorjaar zie je pas echt onze functionele biodiversiteit.

Pinkendans 2022

Pinken en kalveren dans 2022

Woensdag 20 april was het de beurt aan de pinken en oudste kalveren om voor het eerst in 2022 de wei in te gaan. Vreugde alom …

Koeiendans 2022

Koeiendans 2022

Een paar dagen geleden mochten onze koeien voor het eerst in 2022 naar buiten. Altijd een festijn waar weer een vlog van is gemaakt.

Koe bij de kalfjes

Experiment: Koe bij het kalf

Door de geboorte van een zwakke tweeling ontstond het experiment ‘Koe bij de kalf’, omdat we de kalfjes een kans wilden geven hun slechte start te overwinnen.