Biokennisweek

Biobeurs coronaproof

De fysieke Biobeurs in de IJsselhallen in Zwolle is dit jaar vanzelfsprekend niet doorgegaan. In plaats daarvan is er deze week de Biokennisweek.

Balans tussen Gezondheid, Ecologie, Eerlijkheid en Zorg

Het ideale beeld zou zijn dat alle onderwerpen even belangrijk zouden zijn. Koploper waren Gezondheid (hoe kan het ook anders in deze Coronatijd) en Ecologie. Eerlijkheid bleef duidelijk achter op de rest. Dat geeft het bestuur meteen een inzicht waar ze mee aan de gang kunnen. Het is namelijk heel belangrijk dat de vier principes in balans zijn om alle elementen tot zijn recht te laten komen.

Ikbenbio.

Ik ben bio bord

Op vrijdag 22 januari was er nog een workshop van het platform Ikbenbio., een platform dat is opgezet door de Natuurweide om een community te vormen van mensen die Bio een hart warm toe dragen. In de workshop werd vooral input gevraagd hoe je Bio beter naar buiten kunt brengen. Het leverde de nodige suggesties op waar de ikbenbio.-groep mee verder kan.

Op maandag 18 januari heeft de Natuurweide (de Nederlandse vereniging van biologische melkveehouders) één van de online workshops ingevuld met het onderwerp Balans tussen Gezondheid, Ecologie, Eerlijkheid en Zorg. In een half uur zijn deze vier onderwerpen, die wereldwijd de basis vormen van de biologische landbouw, aan de orde geweest. Via een “poll” is per onderwerp aan de volgers van deze workshop gevraagd hoe belangrijk ze het onderwerp vinden.