Koeiendans

Opening weideseizoen

De koeien staan buiten! Gister was eigenlijk alles er klaar voor. De nodige schrikdraden gespannen om de dames te geleiden naar het juiste perceel. Alle waterbakken weer werkend en over de eerst volgende percelen verdeeld. En het belangrijkste: het land was droog genoeg om een koppel koeien aan te kunnen. Afgelopen nacht was er geen nachtvorst meer en een stralende dag voor de boeg. Oftewel de deuren mogen weer open. Toch nog weer een dag eerder als gedacht.

Onrustige stal

De koeien wisten het vanmorgen vroeg ook al. Ondanks dat het ritueel eigenlijk precies hetzelfde was als anders, waren de koeien al vroeg onrustig. De dames kregen, net zoals anders, eerst nog een portie gemengd voer voor het voerhek, maar maakten extra rondjes door de stal om even staan te blijven bij de deur naar buiten. Oftewel, de dames wisten al wat er vandaag zou gebeuren en stonden te popelen.

Rustige weidegang

Het perceel waar ze vandaag heen mochten ligt best wel ver weg van de boerderij. Ze moesten eerst zo’n 400 meter afleggen voordat ze in een echte wei kwamen. Hele gedeeltes werden dravend afgelegd en eenmaal in het land kwam er nog een klein koeiendansje.

Voorjaar!

Genietend van het zonnetje op zondagmiddag met een bijna lege stal en uitzicht op koeien in de wei, gaf ons een echt voorjaarsgevoel. Heerlijk … het buitenseizoen is begonnen! Voor ons, de koeien en de mestvliegen.