Aukje Terwisscha van Scheltinga

Aukje Terwisscha van Scheltinga in de maatschap

Na 3 jaar loondienst is Aukje bij ons in de maatschap gekomen. Daar zijn wij allemaal heel erg blij mee!!

Aukje begon naast haar studie middelbare landbouwschool niveau 4 en daarna HBO melkveehouderij AD bij ons met een bijbaantje op de zaterdag. Sybrand kreeg het steeds drukker met de Natuurweide en Aukje maakte steeds meer uren. En dat tot ieders tevredenheid.

In haar laatste studiejaar werd steeds meer duidelijk dat Aukje heel graag ondernemer zou willen worden. De samenwerking tussen Aukje, Sybrand, Jolanda en niet te vergeten ook Otte is heel fijn. Omdat de Bouma’s geen opvolging in de familie hebben, ontstond heel langzaam het idee voor toetreding in de maatschap.

Dit is niet zomaar wat. Dit is een stap die alleen gezet kan worden met heel veel vertrouwen in en respect voor elkaar. En zowel vertrouwen als respect is volop aanwezig.

Het betekent niet alleen continuïteit van het biologische melkbedrijf in de toekomst, maar ook kansen creëren voor de toekomst van een jonge boerin!

Een mooie uitdaging voor alle maten in de maatschap om naar de toekomst toe allerlei onzekere factoren het hoofd te bieden en te gaan voor de kansen die zich voordoen. De biologische melkveehouderij heeft er een jonge ondernemer bij. Hoe mooi is dat!