Pinken- en kalverdans 2023

Dinsdag 23 mei hebben we een groepje pinken en kalveren naar buiten gebracht. Voor het middageten hebben we de veewagen neergezet en na zelf rustig gegeten te hebben, stonden de 6 jongste pinken en de 4 oudste kalveren in de wagen. De meeste pinken kende de wagen wel en weten dan dat ze naar buiten mogen. De anderen waren kennelijk zo nieuwsgierig dat ze ook maar de wagen in gegaan zijn.

Vervolgens zijn we naar een stuk land gereden waar al pinken stonden, samen met wat droge koeien. Midden tussen deze dieren hebben we de klep van de wagen open gedaan. De eersten wilden er wel uit. Sommige heel rustig, aderen met een grote sprong. De nieuwelingen deden er wat langer over. Zij weten niet wat gras is en dan is de veewagen weer het meest vertrouwd.

Een keer in het land maakt de stress van alle nieuws weer goed. De mooiste sprongen en heel veel draven maakt het voor ons ook altijd weer een feestje. Ze mochten zich dit keer op 7,5 hectare land uitleven. Dat bleek dit keer genoeg en resulteerde niet in sprongen in slootjes. De 31 dieren die al eerder naar buiten mochten zorgen ook voor steun aan de nieuwelingen.

We hebben een paar mooie sprongen op film kunnen vangen en daar weer een filmpje van gemaakt en op ons YouTube kanaal gezet.