Homepage

Nieuwe website

Waarom een website?

Al langere tijd wilde ik een website laten maken om zo ons werk op de boerderij en om onze gedachtegang voor geïnteresseerden duidelijk te kunnen maken. Het afgelopen jaar hebben we wat rondleidingen op de boerderij verzorgt en dat willen we iets uitbreiden. Dan is een website wel handig.

Hoe ga ik dit regelen?

Als er dan een website gebouwd gaat worden, dan moet die ook naar mijn zin zijn. Ik kwam er eigenlijk niet zo goed uit wie dat moest gaan doen en hoe ik dat dan aan moest sturen. Tot mijn grote broer met de Kerstdagen zei dat ik dat zelf kon. Tja en als hij dat zegt, dan is dat zo …
Het voelde meteen goed. Het betekende ik tijdens het bouwen zelf aan de knoppen zat en direct kon zien wat ik wel of niet leuk vond. Ik zag het helemaal zitten.

Bouwen van de website

Zo ben ik eerst met een homepage begonnen die ik na een weekje al zó zat was, dat ik gewoon aan een nieuwe homepage ben begonnen. De oude heb ik eerst nog even voor de zekerheid bewaard maar uiteindelijk na een tijdje echt weggegooid. Het mooie is dat ik nu al weken tegen mijn nieuwe homepage aankijk en hem nog steeds niet zat ben. Na zes weken bouwen in de late vrije avonduurtjes en op wat zondagen (mem haar nieuwe verslaving …) ben ik redelijk tevreden met het resultaat. De weg hiernaartoe was niet zonder slag of stoot. Met wat tutorials erbij, waarvan sommige tig keer bekeken en beluisterd, werd ik steeds wat meer bedreven in WordPress maar groeide ook het artistieke gedeelte van de pagina’s. Steeds weer kritisch op de vormgeving, steeds weer kleine wijzigingen waardoor ik het resultaat mooier vond. Er ook tegen aan lopend dat ik dingen in het begin heel krom heb ingericht, maar het resultaat vind ik mooi geworden. Nu komt de kunst van het loslaten en de website eerst zo laten zoals hij is, met uitzondering van foutjes verbeteren als die aan het licht komen.