Lekker Lokaal! weer bij ons te gast

Lekker Lokaal!


Na het succes van 2021 organiseert de werkgroep Voedsel van duurzaamheidsinitiatief Grou2030 opnieuw de voedselmarkt Lekker Lokaal! De droom van werkgroep Voedsel van Grou2030 is op biologische wijze en in de directe omgeving van Grou geproduceerd voedsel, met korte lijnen tussen producent en gebruiker.

De voedselmarkt vindt plaats op
zondag 25 september 2022 van 13.00 tot 16.00 uur
bij onze biologische melkveehouderij op het Hôflân 8a in Grou

Naast veel aanbieders van vorig jaar, laten ook nieuwe lokale aanbieders aan belangstellenden zien welke lekkere, gezonde en verantwoorde voeding er in de eigen regio wordt gemaakt.

De volgende deelnemers zijn reeds bekend:

Groen van het seizoenGroentekraampje in Grou
Yn ‘e Sinne FarmLokale groenteteler in Grou-Jirnsum
Heer van ZuylenKeuken-catering-workshops in Akkrum
Rindert TalsmaImker en verkoop van honing in Grou
Tim ReaLandwinkel ten noorden van Grou
Jolanda BoumaVerse (rauwe) melk en vlees van eigen koe & mosterd van de Wartenster
Lenie BraksWorkshop mozzarella maken van verse melk van de familie Bouma
Toffe zaken/de StreekboerDe Streekboer start een uitgiftepunt bij Toffe zaken in Grou
FBBF – de Bioboer centraalMeerdere Friese biologische melkveehouders, waaronder Sybrand, vertellen over hun manier van werken.
Madelon OostwoudAuteur van de boeken ‘Een kleine eetbare tuin’ en ‘Voedselbos’ uit Grou
Eendenkorf makersVerkoop van zelf gemaakte eendenkorven
Werkgroep Fairtrade LeeuwardenFairtrade voedsel en keukenartikelen
Werkgroep VoedselKinderactiviteit: insectenhotel bouwen
Werkgroep BiodiversiteitWerken aan de droom van Grou2030
Bloeizone GrouInformatie over Grou als Bloeizone