Tevreden etende koe

Voor de koeien en voor ons zelf

Dat is de titel van onze vijfde vlog. Als biologisch melkveehouders kiezen we voor milieu vriendelijk boeren en als consument ondersteun ik dit door biologisch te kopen.

Biologische supermarkt en biologische webwinkel

Daar doe ik bij voorkeur mijn boodschappen. In de vlog laat ik mijn supermarkt en mijn biologische webwinkel voorbij komen. Ik koop bij voorkeur bij deze mooie moderne winkels met eerlijke producten en een groot assortiment. Winkels waar de klant nog echt centraal staat, maar ook de biologische boer een belangrijke plaats heeft.

Verkoop van eigen producten aan huis

Sinds kort verkopen we ook verse biologische melk en vlees van onze biologische koeien aan huis. Hier wordt de directe verbinding tussen boer en consument gelegd. Natuurlijk kon ik dat in de vlog niet overslaan.

Ikbenbio.

De vlogs maak ik voor ikbenbio., opgezet door de Nederlandse vereniging voor biologische melkveehouders “de Natuurweide”, waar de bio boer en de bio consument een verbinding maken. Beide maken deel uit van het biologische systeem en hebben elkaar nodig. Zowel de bio boer als de bio consument kunnen trots zijn op wat ze doen. Ik heb een dubbelrol van biologisch melkveehoudster en biologisch consument en heb daar een vlog van gemaakt.