Maaien eerste snee

Derde vlog: Eerste snee maaien naar 427 balen

Op dinsdag 1 juni zijn we begonnen met maaien van 39 ha land bij de boerderij. Na 6 dagen zat de klus er op en zijn we heel tevreden met het resultaat. Het zijn niet alleen heel veel rollen geworden, maar de kwaliteit is ook super.

Late eerste snee

Meestal zijn we eerder met maaien, maar het voorjaar was vooral nat en koud. De natuur liep daardoor wel achter, maar de groeikracht kwam er met de betere temperaturen volop uit. Het resultaat was een grote hoeveelheid mooi wuivend en zeer gevarieerd kruidenrijk gras, dat er in z’n geheel af kon. Een heel verschil met vorig jaar toen het heel droog was en we steeds kleine stukken maaiden ergens tussen 7 mei en 3 juni, met een veel lagere opbrengst. We rekenen ons niet rijk, want de ervaring leert dat een goede eerste snee een mindere tweede snee geeft. Veel zal afhangen van wat het weer ons brengt. We wachten het af.

Vlog van 6 dagen

In zes dagen heb ik heel veel gefilmd en dat betekende veel schrappen. Het resultaat is toch nog wel lang voor een vlog. In bijna 8 minuten heb ik geprobeerd alle facetten op een speelse manier in beeld te brengen. Voor het resultaat en alle filmpjes van ikbenbio. kun je naar het You Tube kanaal gaan van ikbenbio. Wil je direct de derde vlog van ons zien, klik dan op: Eerste Snee Maaien naar 427 Balen